Bravčové mäso s orechmi
500 g chudého bravčového, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice sójovej omáčky, 1/2 lyžice hnedého (alebo práškového) cukru, 1 šálka olúpaných vlašských orechov, soľ, olej
Ako na to:Úplne chudé bravčové nakrájame na malé kúsky a zmiešame s polovicou sójovej omáčky s cukrom a múkou. V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejeme šálku oleja a za stáleho miešania vkladáme po častiach mäso.
Asi po 5 minútach dostane mäso hnedú kôrku. Potom kúsky vyberieme a necháme odkvapkať na sitku.
V menšej panvici opečieme na lyžici oleja orechové jadra, pridáme mäso, druhú polovicu sójovej omáčky, podľa chuti osolíme a mäso dopečieme. Nemali by sme však už piecť dlhšie ako tri minúty.