Dusený bravčový jazyk

Potrebujeme:

4 kusy bravčového jazyka, 4 lyžice oleja, 1 cibuľa, 5 lyžíc hladkej múky, 2 lyžičky soli, čierne korenie

Ako na to:

Bravčový jazyk bez podjazyčia umyjeme a vložíme do osolenej vriacej vody. Pomalým varom uvaríme do polomäkka. Ešte teplý ho olúpeme a nakrájame ho na hrubšie plátky.
V hrnci rozohrejeme 2/3 oleja a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme dozlata a zalejeme vývarom z jazyka. Pridáme nakrájaný jazyk a dusíme do mäkka.
Na panvici rozohrejeme zvyšok oleja, zaprášime múkou a urobíme zápražku, ktorú pridáme do základu. Dobre rozšľaháme a aspoň 10 minút povaríme. Dochutíme soľou a korením.

Príloha: ryža, knedľa, zemiaky

29.11.2011

Podobné recepty