Paradajky plnené hubami

Potrebujeme:

8 väčších tvrdých paradajok, 250 g čerstvých húb, 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 50 g tvrdého strúhaného syra, lyžička tymiánu, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžica oleja, 20 g masla, trocha oleja na pokvapkanie paradajok, maslo na vymazanie misy, soľ, korenie.

Ako na to:

Paradajky rozpolíme, dužinu vydlabeme a jemne pokrájame. Na oleji a na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu s nasekaným cesnakom a petržlenovou vňaťou.
Vmiešame nadrobno pokrájané huby, nakrájanú dužinu z paradajok, mierne osolíme, okoreníme, ochutíme tymiánom a podusíme domäkka. Nakoniec vmiešame rozšľahané mierne osolené vajcia a za občasného miešania necháme stuhnúť.
Polovicu paradajok naplníme hubovou zmesou, kladieme ich do maslom vymastenej zapekacej misy, posypeme syrom, trochu pokvapkáme olejom a v mierne vyhriatej rúre necháme zapekať 20-30 minút.

16.10.2011

Podobné recepty