Hovädzie mäso ako plnka
1 hovädzie vo vlastnej šťave, 50 g masla, 3 vajcia, 300 g kapusta, petržlenová vňať, 100 ml mlieka (alebo bujónu), 200 g strúhanky, soľ, horčica, sardelová pasta, tuk a strúhanka na vymastenie formy
Ako na to:Maslo vymiešame so žĺtkami a soľou (možno soľ vynechať alebo len opatrne, ak chceme použiť sardelovou pastu, prípadne namáčame strúhanku do bujónu miesto mlieka), pridáme ovarenú nakrájanú vychladnutú kapustu, nakrájanú petržlenovú vňať, v mlieku (alebo bujónu) namočenú strúhanku, zmiešame s mäsom a ochutnáme.
Podľa chuti pridáme horčicu či sardelovú pastu. Nakoniec jemne vmiešame sneh z 3 bielkov. Naplníme vymastený a vysypaný pekáč a v predhriatej rúre upečieme.