Americké jednohubky
3 krajce celozrnného pšeničného sendvičového chleba (asi 90 g), 3/4 hrnčeka asiaga alebo parmezánskeho syra (asi 90 g) strúhaného, 6 lyžíc krájanej petržlenovej vňate, 2 vymiešané strúčiky cesnaku, hrubá soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, 40 stredne veľkých šampiňónov (asi 450 g) bez nožičiek (použiť ich do vývarov, omáčok atď), 4 lyžice masla
Ako na to:Rozpálime rúru na 190 °C. V robote s nadstavcom s nožmi rozdrvíme chlieb na jemné omrvinky (asi 250 ml).
V mise zmiešame omrvinky so syrom, petržlenovou vňaťou a cesnakom. Ochutíme pomocou 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky korenia. Pomocou jednej ruky namočíme hubu do masla, a potom ju vložíme do zmesi v mise. Obalíme ju a pomocou druhej ruky naplníme hubu zmesou na miesto, kde bola noha huby. Všetko dobre pritlačíme. Takto pokračujeme aj so zvyškom húb.
Poskladáme huby plnkou hore na plech s okrajom a vložíme ich do rúry. Pečieme ich do zlatohneda asi 20 - 25 min. Huby necháme na moment vychladnúť, a potom ich poskladáme na misu a podávame.