Zeleninový šalát
200 g karfiolu, 100 g paradajok, 150 g šalátovej uhorky, 80 g cibule, 1 malý hlávkový šalát, 1 biely jogurt, 2 lyžice oleja, 1 kôstka umelého sladidla, citrónová šťava alebo vínny ocot, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode domäkka. Nalejeme do sita a necháme odkvapkať. Ružičky pokrájame, pridáme hlávkový šalát roztrhaný na malé kúsky, plátky paradajok a tenké plátky olúpanej šalátovej uhorky, jemne nakrájanú cibuľu a pokvapkáme šťavou alebo octom.
Prelejeme olejom a jogurtom, osolíme, pridáme sladidlo rozpustené v troche vody a korenie. Dobre premiešame a vychladíme.
Príloha: krajec čierneho chleba