Morka s broskyňami na kari

Potrebujeme:

600 g morčacích pŕs, 400 g broskyňového kompótu alebo marhúľ vo vlastnej šťave, olivový olej, 1 cibuľa, 3 lyžice kari, 150 g hrášku, 2 lyžice hrozienok, lyžica koriandra alebo petržlenovej vňate, 3 dcl vývaru, 1 malá štipľavá paprička, korenie, soľ

Ako na to:

Na rozpálenom oleji krátko osmažíme nakrájanú cibuľu a rozdrvenú papričku, pridáme nakrájané mäso a smažíme na prudkom plameni, aby mäso dostalo farbu.
Zasypeme kari, zalejeme vývarom a na miernom plameni asi 15 minút povaríme. Pridáme šťavu z kompótu, hrozienka a hrášok a ešte krátko povaríme. Ak máme moc šťavy necháme ju od variť.
Opatrne vložíme broskyne a prevaríme ich.

Príloha: podávame s ryžou

25.09.2011

Podobné recepty