Domáca pizza zo špagiet a paradajok
300 g špagiet, 200 g mäkkej salámy, 200 g strúhaného syra (vhodný je eidam), 3 až 4 väčšie paradajky, soľ, korenie, majorán, tymián, cesnak (podľa chuti), maslo, kečup
Ako na to:Skôr než vložíme špagety do osolenej vriacej vody, dáme do nej 1 lyžicu oleja - špagety sa nám nebudú zlepovať. Po uvarení necháme špagety v site, cez ktoré sme ich cedili odkvapkať, a potom ich rovnomerne rozložíme na vymastený plech.
Pokryjeme nadrobno (na rezance) nakrájanou salámou a na ňu dáme opäť špagety. Rozložíme na kolieska nakrájané paradajky husto vedľa seba. Cesnak nakrájame na plátky a všetko ním pokryjeme. Ďalej osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a tymián, ľahko pokvapkáme kečupom a husto pokryjeme strúhaným syrom. Poukladáme kúsočky masla a zapekáme v rúre približne 20 minút.
Pizzu rozkrájame na obdĺžniky a podávame ešte horúcu.