Mexická paradajková polievka s cesnakom
2 strúčiky cesnaku, 150 g zelerovej vňate, tymián, citrónová šťava, 1 zväzok petržlenu alebo pažítky, 2 lyžice masla, cayenské korenie, 750 g sparených a olúpaných paradajok, plátky citrónu
Ako na to:Olúpaný cesnak nadrobno nasekáme. Petržlen a zeler očistíme, umyjeme a rozkrájame na malé kúsky.
Na rozohriatom masle opražíme nakrájanú zeleninu, zalejeme 200 ml studenej vody, pridáme tymián a pod pokrievkou dusíme asi 15 minút. Polovicu zeleniny dáme bokom a zvyšok rozmixujeme s paradajkami. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Paradajkovú polievku necháme vychladnúť a vmiešame na rozmixovanú zeleninu. Na tanieri ozdobíme plátkami čerstvo nakrájaného citrónu.