Grilovaný platýs s bylinkovým syrom

Potrebujeme:

500 ml zeleninového vývaru (z kocky), 1 bobkový list, 4 filety z platýsa (po 150 g), 1 strúčik cesnaku, 4 lyžice čerstvého syra, 20 g strúhaného parmezánu, 2 cukety, 4 paradajky, 1 cibuľa, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, drvené nové korenie, vetvičky tymiánu

Ako na to:

Uvedieme do varu zeleninový vývar s bobkovým listom. Rybu umyjeme v studenej vode a vo vývare povaríme na veľmi miernom ohni 5 min. Vyberieme a vložíme do zapekacej formy.
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Tymián umyjeme, osušíme a otrháme lístky. Oboje premiešame s čerstvým syrom. Predhrejeme gril v rúre. Filety z platýsa potrieme bylinkovým čerstvým syrom a posypeme parmezánom. Grilujeme asi 10 min.
Cukiny a paradajky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a pokrájame na kolieska. Všetko podusíme na oleji 6 - 8 min. Osolíme, ochutíme citrónovou šťavou a novým korením.
Hotový pokrm ozdobíme tymiánom.

07.10.2011

Podobné recepty