Hovädzie plátky po maďarsky
400 g hovädzieho mäsa (roštenky), soľ, hladká múka, 40 g tuku (masti), 100 g cibule, mletá pálivá paprika, 1 lyžica paradajkového pretlaku, drvená rasca, 1 strúčik cesnaku, majorán, 1 - 2 zelené papriky, 1 - 2 paradajky
Ako na to:Plátky mäsa naklepeme, osolíme, a poprášime múkou (v rukách pritlačíme). Na rozpálenom tuku opečieme z oboch strán, potom vyberieme a tuk prelejeme do druhého hrnca.
Do pôvodnej nádoby pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku, pretlak, rascu, cesnak a majoránku, trochu podlejeme teplou vodou a chvíľu povaríme.
Horúce nalejeme na plátky mäsa tak, aby boli zaliate a pod pokrievkou pomaly dusíme. K napoly udusenému mäsu pridáme umyté, očistené a pokrájané papriky a paradajky. Všetko udusíme domäkka.
Podobne postupujeme aj pri príprave v tlakovom hrnci.
Príloha: ryža, upravené zemiaky, výborné sú halušky