Zemiakové placky s hermelínom
1 kg zemiakov, 1 hlavička mladého cesnaku, korenie, 120 g masla, 4 paradajky pokrájané na plátky, 20 g hermelínu v plátkoch, bazalka na ozdobu
Ako na to:Zemiaky umyjeme a v šupke varíme v osolenej vode 25 minút. Zlejeme, olúpeme a necháme vychladnúť. Zemiaky nastrúhame. Cesnak nakrájame a vmiešame do zemiakov. Osolíme a okoreníme.
Zhruba 1/4 zemiakového cesta dáme na 15 g rozohriateho masla, upravíme na placku a 10 minút opekáme do zlata. Obrátime, pritom na panvici rozpálime ďalších 15 g masla a placku 5 minút dopekáme po druhej strane. Rovnako upečieme ďalšie 3 placky.
Ozdobíme ich paradajkami, hermelínom a bazalkou.