Bravčové pliecko na rasci
500 g bravčového mäsa z pliecka, 40 g oleja, masla alebo masti, 80 g cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička drvenej rasce, soľ, vývar z bravčových kostí alebo z kocky masoxu, asi 50 g hladkej múky
Ako na to:Na tuku osmažíme v priebehu 10-12 minút nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a rascu.
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme ho, pridáme do tlakového hrnca k cibuli a koreniu a po všetkých stranách za stáleho miešania vareškou rýchlo opečieme (1-2 minúty). Zaprášime múkou, ešte minútku osmažíme, podlejeme vývarom a dusíme 40 minút. Ak by sa nám zdala omáčka príliš riedka, či by sa nám jej zdalo málo, prilejeme vriacu vodu a zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a znova 5 minút povaríme za častého miešania.
Príloha: žemľové alebo zemiakové knedle, ryža, hlávkový alebo zeleninový šalát