Gratinovaná paprika
2 červené papriky, 30 ml panenského olivového oleja, 60 ml čerstvej strúhanky, 1 nakrájaný strúčik cesnaku, 5 ml nakladaných kapár, 10 nahrubo nakrájaných čiernych olív bez kôstok, 15 ml sekaného čerstvého oregana, 15 ml sekanej čerstvej petržlenovej vňate, čerstvo mleté čierne korenie a soľ
Ako na to:Papriky položíme na rozpálený gril a opečieme do čierna, potom ich vyberieme a vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnúť. Studené papriky ošúpeme, rozpolíme, zbavíme semienok a pozdĺžne nakrájame.
Trochou oleja vymastíme malý pekáčik a papriky do neho vložíme. Navrch nasypeme zostávajúce suroviny, pokvapkáme zvyškom olivového oleja, okoreníme a osolíme. Vložíme do rúry na 200 °C a pečieme asi 20 minút, kým strúhanka nezmäkne.
Ozdobíme čerstvými bylinkami a ihneď podávame.