Kura zapečené s hermelínom a brusnicami
4 kuracie prsné rezne, 2 hermelíny, 250 ml smotany na šľahanie, 1 lyžička sušeného tymiánu, 8 lyžičiek brusnicovej zaváraniny, granulovaný cesnak, korenie, soľ, olivový olej
Ako na to:Povrch mäsa narežeme niekoľkými plytkými zárezmi (neklepeme), votrieme soľ, korenie, granulovaný cesnak a olivový olej. Sprudka opečieme na suchej rozpálenej panvici a aj s výpekom preložíme do zapekacej misky. Polovicu jedného hermelínu dáme stranou, ostatné nakrájame na drobné kocky a spojíme so smotanou a tymiánom.
Nalejeme na mäso a pečieme v rúre vyhriatej na cca 230 °C asi tridsať minút, alebo až syr začne bublať. Potom na každú porciu dáme plátky zvyšného hermelínu a dva kopčeky brusníc a zapekáme ďalších desať minút.