Cesnakové palacinky plnené paradajkami a mozzarellou
250 ml mlieka, 2 vajcia, asi 4 lyžice hladkej múky, štipka soli, 1 lyžička granulovaného cesnaku, olej, 4 väčšie paradajky, 200 g mozzarelly, 1 lyžica sekanej čerstvej bazalky, 100 g čiernych olív, čierne korenie, soľ, parmezán či iný strúhaný syr na posypanie, niekoľko lístkov bazalky na ozdobu
Ako na to:Z mlieka, múky, vajec, soli a cesnaku ušľaháme hladké palacinkové cesto a upečieme palacinky.
Naplníme ich kúskami mozzarelly, plátkami paradajok a kolieskami olív. Posypeme koreníme, osolíme, stočíme alebo zložíme do šatôčky, posypeme parmezánom a dáme asi na 10 minút zapiecť do rúry.
Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.