Husacie stehná s ananásovou omáčkou

Potrebujeme:

4 husacie stehná, 2 lyžice arašidového oleja, 400 g cibule, 100 g plátkov ananásu (kompót), 400 ml slepačieho vývaru (z kocky), 100 ml sladkokyslej ázijskej korenenej omáčky, 1 lyžička solamylu, soľ, korenie, 1 lyžica pokrájanej pažítky

Ako na to:

Olejom potrieme husacie stehná, prikryjeme a marinujeme 60 min.
Cibuľu ošúpeme a nahrubo nakrájame. Ananás necháme odkvapkať a rozkrájame na kúsky. Stehná vyberieme z marinády, zo všetkých strán osolíme a prudko opečieme. Pomaly prilievame vývar z korenenej omáčky. Pod pokrievkou dusíme asi 40 min. Pridáme cibuľu a ananás a spolu dusíme ďalších 20 min.
Stehná vyberieme a pod grilom opekáme 5 min. dochrumkava. Šťavu prevaríme. Solamyl rozmiešame v troche vody a šťavu zahustíme. Osolíme a okoreníme.
Husacie stehná rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme pažítkou.

Príloha: Vhodnou prílohou sú zemiakové knedle alebo ryža

06.10.2011

Podobné recepty