Kávovo-škoricová bábovka s čokoládou

Potrebujeme:

4 vajcia, 280 g polohrubej múky, 150 g krupicového cukru, 1 lyžička škorice, 2 lyžičky kávy (nemusí byť rozpustná), 1 prášok do pečiva, 250 ml šľahačky, 100 g - 150 g nalámanej čokolády

Ako na to:

Vajcia a cukor vymiešame vareškou alebo v robote. Šľahačku mierne ohrejeme a rozmiešame v nej škoricu a kávu. Múku premiešame s práškom do pečiva a nalámanou čokoládou a spoločne so šľahačkou zašľaháme do hmoty.
Formu na bábovku vymastíme, vysypeme strúhankou alebo hrubou múkou a upečieme v predhriatej rúre pri 170 - 180 °C. Hotovú a mierne vychladenú bábovku vyklopíme, pocukrujeme alebo polejeme čokoládovou či kávovou polevou.

07.10.2011

Podobné recepty