Marocké kurča so šošovicou v pomalom hrnci

Potrebujeme:

200-220 g mladých (baby) karotek, 360 ml suchej prebranej šošovice, asi 750 g mrazených kuracích pŕs, 2 PL rozotreného cesnaku, 3/4 KL soli, 3/4 KL mletej kurkumy, 1/2 KL mletého červeného korenia, 1/2 KL mletej škorice, 800 ml kuracieho vývaru

Ako na to:

Na dno pomalého hrnca dajte karotku, na ňu nasypte šošovicu a na šošovicu rozprestrite mrazené kuracie prsia. Osoľte ich.
Kurkumu, červené korenie a škoricu zmiešajte spolu a posypte tým mäso. Všetko zalejte kuracím vývarom. Varte zakryté na HIGH 5 hodín, alebo 1 hodinu na HIGH a potom 7 hodín na LOW.

Príloha: Podávajte so zeleninovým šalátom a opečenými kúskami pita chleba

15.10.2011

Podobné recepty