Pečená brokolica s hrozienkovou zálievkou
700 g čerstvej brokolice bez stonky, tak aby hlávka brokolice bola rozobraná na väčšie ružice, 6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice sherry octu, 1/2 hrnčeka hrozienok, 1 lyžica vody, 1/2 lyžičky mletej rímskej rasce, soľ, korenie
Ako na to:Rúru rozpálime na 200 °C. Brokolicu dáme na plech, pokvapkáme 3 lyžicami oleja, osolíme a okoreníme, premiešame, aby sa obalili olejom. Pečieme približne 25 minút až je brokolica mäkká.
Medzitým pripravíme zálievku - do mixéra dáme 3 lyžice oleja, ocot, hrozienka, 1 lyžicu vody a rímske korenie. Mixujeme asi 30 sekúnd, až sú hrozienka najemno nakrájané. Ochutíme soľou a korením.
Teplú brokolicu preložíme na servírovaciu misu, prelejeme zálievkou, premiešame a podávame teplé alebo pri izbovej teplote.