Morčacie závitky so syrom
4 tenké morčacie rezne (asi po 125 g), 100 g ovčieho syra, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice masla, 1 lyžica rastlinného oleja, 400 g čerešňových paradajok, zväzok jarnej lahôdkovej cibuľky, 100 g čiernych olív, soľ, korenie, 2 vetvičky bazalky
Ako na to:Morčacie rezne umyjeme, osušíme a trochu naklepeme. Na každý dáme 1/4 množstvo syra, stočíme a zopneme špáradlami. Závitky obalíme v múke. V panvici rozohrejeme maslo s olejom a na tuku ich opekáme z každej strany 4 min. Vyberieme a udržujeme v teple.
Paradajky umyjeme, očistíme a rozpolíme. Jarnú lahôdkovú cibuľku umyjeme, očistíme, nakrájame na kolieska a opražíme na vypečenom tuku. Pridáme paradajky a olivy a opekáme ďalšie 2 min.
Závitky vrátime do panvice a všetko osolíme a okoreníme. Bazalku umyjeme, osušíme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Závitky rozdelíme na taniere a podávame so zeleninou, posypané bazalkou.