Chuťovky k vínu

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 125 g palmarínu, 1 vajíčko, 2 žĺtka, šťava z polovice citróna, mleté čierne korenie, sézamové semienka, slnečnicové jadierka, mletá červená paprika, soľ, mak, tvrdý syr
Plnka: 120 g tvarohu, 70 g syra Niva, 1 lyžica kyslej smotany, 1 lyžička horčice, mleté ​​čierne korenie, soľ

Ako na to:

Čas pečenia 15 minút
Múku premiešame s kypriacim práškom a so štipkou soli a korením. Pridáme palmarín, vajíčko, 1 žĺtok a citrónovú šťavu. Cesto vypracujeme a odložíme ho na 30 minút na chladnejšie miesto.
Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a radielkom pokrájame na ľubovoľné menšie tvary. Polovicu kúskov potrieme žĺtkom, posypeme soľou, makom, strúhaným syrom, sézamom alebo slnečnicovými jadierkami a mletou paprikou.
Koláčiky dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre.
K rozmrvenému tvarohu pridáme strúhanú nivu, smotany, horčicu a plnku dochutíme korením a soľou. Dobre vymiešame. Plnkou spájame upečené vychladnuté slané koláčiky tak, aby bolí posypané kúsky navrchu.
Elektrická rúra: 190 °C, teplovzdušná rúra: 170 °C, plynová rúra: stupeň 3 - 4

06.10.2011

Podobné recepty