Kuracie prsia s medovou omáčkou
4 filety z kuracích pŕs, 1/2 lyžičky dijónskej (ostrej) horčice, 1 cibuľa, 400 g póru, 4 lyžice masla, 75 ml bieleho vína, 75 g smotany na šľahanie, soľ, korenie, štipka muškátu, 1 lyžica rozpusteného masla, 300 ml slepačieho bujónu (z kocky), 3 lyžičky lesného medu, 150 ml jablčného octu
Ako na to:Z mäsa stiahneme kožu, opláchneme, osušíme. Filety rozpolíme a votrieme horčicu. Cibuľu pokrájame na kocky, pór na kolieska. Oboje zosklovatíme na 1 lyžici masla. Zalejeme vínom. Vmiešame smotanu, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátom. Mierne varíme asi 15 minút.
Mäso osolíme, okoreníme a opekáme asi 6 minút na roztopenom masle. Vyberieme a odstavíme do tepla. Do panvice vlejeme vývar, v ktorom rozpustíme med. Vmiešame jablčný ocot.
Omáčku zahustíme asi na tretinu. Zvyšné maslo primiešame metličkou na sneh. Mäso podávame na póru a zalejeme omáčkou. K tomuto pokrmu sa hodí ryža.