Plnená mozzarella
4 guličky mozzarelly, 4 lyžičky pesta (v skle), soľ, korenie, 1 červená paprika, 1 lyžička drhnutého tymiánu, 4 plátky surovej šunky, 2 vetvičky bazalky, biely chlieb
Ako na to:Mozzarellu necháme dobre odkvapkať a guličky vodorovne rozpolíme. Spodnú polovicu potrieme pestom, osolíme a okoreníme. Rúru predhrejeme zhruba na 220 °C.
Papriku rozpolíme, očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a rozdelíme na spodné polovice mozzarelly. Posypeme tymiánom a prikryjeme hornými polovicami syra.
Každú zloženú mozzarellovú guličku obalíme plátkom šunky a uložíme na ohňovzdorný tanier. Zapekáme asi 10 min. Podávame s bazalkou a chlebom.
Tip: Miesto mozzarelly môžeme použiť o niečo lacnejší hermelín či olomoucké syrečky.