Čínska rezancová polievka
4 sušené čínske huby, 200 g bravčového šunkovej mäsa
Marináda: 1 PL sójovej omáčky, 3 PL suchého sherry, 1 KL hnedého cukru, 1 PL Maizeny, 4 cibule, kapusta, 2 mrkvy, 100 g bambusových výhonkov, 3 PL arašidového oleja, 1 l slepačieho vývaru, 350 g vaječných rezancov, sójová omáčka, soľ, korenie
Huby namočte do vriacej vody podľa návodu na obale. Nechajte ich odkvapkať a nakrájajte ich na menšie kúsky.
Mäso nakrájajte na tenké prúžky. Zmiešajte marinádu, nalejte ju na mäso a marinujte 20 minút. Kapustu nakrájajte na šikmé kúsky, mrkvu na tenké plátky a bambusové výhonky na hranolky veľkosti zápalky. Wok rozohrejte na vysokú teplotu, nalejte do neho olej a rýchlo opečte mäso až zmení farbu.
Vyberte ho z woku a položte na papier, ktorý odsaje tuk. Rozohrejte wok znovu, pridajte do neho prípadne viac oleja a restujte kapustu 1 minútu. Do woku pridajte bambusové výhonky, huby, marinádu z mäsa a vývar. Priveďte do varu, pridajte do polievky rezance a mäso a varte strednom varom 5 minút. Ochuťte sójovou omáčkou a prípadne soľou a korením.