Teľacie s cibuľkami
1 kg teľacieho mäsa (možno použiť aj hovädziu klížku alebo roštenku), 1 kg malých cibuliek (šalotiek), 1 mrkva (nakrájaná na kolieska), 3 PL masla, 250 ml červeného vínneho octu, 4 paradajky (olúpané a pokrájané), 4 strúčiky cesnaku (nakrájané), 2 bobkové listy, vetvička tymiánu, 120 ml červeného vína, 250 ml olivového oleja, kúsok škorice, soľ a korenie na dochutenie, 200 g syru feta na ozdobu (nemusí byť)
Ako na to:Mäso nakrájame na 4 hrubšie plátky a osmažíme na masle. Podlejeme vínom, osolíme, okoreníme, pridáme kolieska mrkvy, paradajky, cesnak, bobkový list, tymián a škoricu.
Cibuľky olúpeme a vcelku osmažíme na oleji. Pridáme ich k mäsu a vlejeme ocot. Ak je málo šťavy, pridáme trochu vody.
Na miernom ohni dusíme asi 1 1/2 hodiny, kým nie je mäso mäkké. Jedlo môžeme ozdobiť kúskami fety.
Príloha: pečivo a zvyšok červeného vína