Falošné špízy
bravčové mäso (akékoľvek - bez kosti), anglická slanina, cibuľa, asi 3 bobkové listy, soľ, kečup
Ako na to:Mäso osolíme (príp. okoreníme obľúbeným korením) a naklepeme. Nakrájame na menšie kúsky.
Varnú misu vymastíme zľahka olejom (tukom) a na dno položíme pár plátkov angl. slaniny, na to vrstvíme pár plátkov bravčového mäsa, rozložíme cibuľu nakrájanú na kolieska a jemne pokvapkáme kečupom. Tento postup zopakujeme ešte raz a navrch dáme bobkové listy (hlavne pre vôňu).
Zapekáme priklopené (asi na polovicu výkonu rúry) 15 min. Potom všetko v mise premiešame a zapekáme ešte asi 15 min.
Podávame so zemiakmi alebo len tak s chlebom.