Syrová polievka s hubami a mletým mäsom
300 g šampiňónov, pór, 3 lyžice oleja, 500 g zmiešaného mletého mäsa, soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, 750 ml zeleninového vývaru (z kocky), 200 g taveného syra
Ako na to:Šampiňóny očistíme vlhkou utierkou. Veľké huby rozštvrtíme, malé rozpolíme. Pórkové cibuľky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a na ňom za častého miešania opečieme mleté mäso. Osolíme, okoreníme a okoreníme mletou paprikou. Pridáme šampiňóny a pórkové cibuľky a za častého miešania krátko opečieme. Prilejeme zeleninový vývar a uvedieme do varu. Znížime oheň a vmiešame tavený syr. Za stáleho miešania ho necháme roztaviť, ale pozor - polievka saa už nesmie variť. Podľa chuti ju prisolíme a okoreníme.
Rozlejeme do predhriatych tanierov a podávame pokiaľ možno horúcou.
Tip: Pokrm bude menej kalorický, ak použijeme len hovädzie mäso.