Marinovaná pečeň
500 g teľacej pečene, 2 cesnaky, soľ a biele korenie alebo čierne, 1 bobkový list, 1 lyžica bieleho vínneho octu, 100 ml bieleho suchého vína, 500 g zemiakov, 40 g bravčovej masti alebo iného tuku, 1 lyžica nahrubo posekané petržlenu
Ako na to:Odblaníme pečeň a nakrájame ju na veľmi tenké plátky. Rozložíme ich na veľký tanier. Cesnak posekáme najemno a posypeme ním pečeň. Osolíme a okoreníme. Pridáme bobkový list a prelejeme vínom a octom. Necháme marinovať aspoň 2 hodiny, ale najlepšie celú noc. Niekoľkokrát plátky obrátime.
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Tuk rozohrejeme na panvici a pridáme plátky pečene (nezlievame ju). Osmažíme ich narýchlo po oboch stranách a ihneď vyberieme. Udržujeme v teple.
Z marinády vyberieme bobkový list a nalejeme marinádu do panvice. Privedieme k varu a zredukujeme ju, až zhustne. Plátky pečene namočíme do vzniknutej omáčky a poskladáme ich na nahriate taniere.
Plátky zemiakov namočíme v omáčke a položíme ich okolo pečene. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Príloha: šalát, alebo kompót