Bryndzový posúch
300 g polohrubej múky, 25 g droždia, 1, 7 dl mlieka, 1 žĺtok, soľ, 40 g oleja, cukor, , Plnka:, ¼ kg bryndze, 2 dl kyslej smotany, soľ, 1 žĺtok, rasca, kôpor
Ako na to:Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravte kvások, ktorý nechajte na teplom mieste vykysnúť. Vykysnutý pridajte k preosiatej múke, do ktorej ste pridali olej, žĺtok, podľa potreby dolejte mlieko a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť. Potom ho naneste na vymastený plech a potrite bryndzovou plnkou. Pečte v dobre vyhriatej rúre 25 až 30 min. Potom posúch pokrájajte.
Plnka: Zmiešajte bryndzu s kyslou smotanou a žĺtkom. Povrch plnky posypte soľou, rascou a nasekaným kôprom.