Kuracie mešce
4 kuracie prsia, soľ, trochu hladkej múky, 3 PL oleja, 1 PL masla
Náplň: 150 g mletého mäsa, 1 rožok, trocha mlieka, 1 vajce, 50 g šampiňónov, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, mletá rasca
Suroviny spracujeme, aby vznikla hmota, ako na sekanú alebo na karbonátky. Prsíčka naklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu dáme plnku, v polovici mäso preložíme a kraje stlačíme.
Poprášime múkou a vložíme do panvice s rozohriatym tukom. Opečieme zo všetkých strán, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Vypečenú šťavu zjemníme maslom. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou alebo pažítkou, či hlávkovým šalátom.