Mandarínkové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 200 g Hery, 4 žĺtka, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 50 g kakaa, sneh zo 4 bielkov
Plnka: 250 g šľahačky, 500 g kyslej smotany, 150 práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 ml vaječného likéru, 20 g želatíny, 300 g mandarínok (kompót alebo čerstvé mandarinky)

Ako na to:

Heru, žĺtka a 200 g cukru vyšľaháme do peny, a potom vmiešame polohrubú múku, kakao a sneh z bielkov. Upečieme na plechu s vyšším okrajom.
Kyslú smotanu zmiešame s vaječným likérom, múčkovým cukrom a vanil. cukrom. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Potom ju za stáleho miešania privedieme takmer k varu a horúcu vlejeme do pripravenej smotanovej zmesi. Nakoniec vmiešame našľahanú šľahačku.
Polovicu náplne rozotrieme na korpus, pokladieme ovocím a potrieme druhou polovicou náplne. Zdobíme zvyšným ovocím a dáme do chladničky stuhnúť.

09.09.2011

Podobné recepty