Kapustníky

Potrebujeme:

½ kg polohrubej múky, ½ ČL soli, 30 g droždia, 2, 2 dl vlažnej vody., , Plnka: , ½ kg kyslej kapusty, 2 uvarené zemiaky, 120 g prerastenej slaniny, 120 g klobásy, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majoránka

Ako na to:

Múku premiešajte so soľou, pridajte vodu, droždie a vypracujte tuhšie cesto. Nechajte ho vykysnúť. Zemiaky prelisujte, zmiešajte s kapustou pokrájanou nadrobno, potom pridajte nadrobno nakrájanú slaninu, ktorú ste opražili spolu s nakrájanou cibuľou a klobásu, tiež nakrájanú na malé kúsky. Osoľte, ochuťte a dobre premiešajte. Nechajte vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku ½ cm, pokrájajte na štvorce, na každý lyžičkou dajte rovnaké množstvo plnky a vytvarujte bochníčky. Tie vyprážajte vo väčšom množstve tuku.
Ak nemáte chuť na vyprážané kapustníky, skúste ich aspoň z polovičnej dávky upiecť v rúre. Vtedy ale bude lepšie kapustu udusiť vopred aspoň do polomäkka.

30.06.2006

Podobné recepty