Ovocný chlebíček
sušené ovocie 250 g, mandle 100 g, kokosová múčka 100 g, rum podľa potreby, polohrubá múka 175 g, prášok do pečiva - 2 kávové lyžičky, maslo 125 g, cukor 150 g, 4 vajcia, citrónová kôra z 1 ks, pomarančová kôra z 1 ks
Ako na to:Ovocie (hrozienka, figy, kandizovaná pomarančová kôra, sušené marhule a pod), sekané mandle a kokos namočíme na 3 - 4 hodiny do rumu. Do ovocia zamiešame 3 polievkové lyžice múky.
Tuk a cukor vyšľaháme a postupne zašľahávame vajcia. Potom pridáme preosiatu múku s práškom na pečivo, ovocie v rume a citrónovú a pomarančovú kôru a všetko premiešame.
Formu na chlebíček vyložíme papierom na pečenie, naplníme cestom a dáme na asi 2 hodiny piecť pri 140 °C. Vychladnutý chlebíček pokropíme rumom, zabalíme do alobalu a necháme uležať.