Rybie filé po viedensky
800 g lojovitých zemiakov, 1 cibuľa, 200 ml mäsového vývaru, 4 lyžice vínneho octu, 6 lyžíc oleja, soľ, korenie, 1 zväzok reďkoviek, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 4 rybie filé, 3 lyžice múky, 1 vajce, 3 lyžice strúhanky, 80 g mandľových lístkov, 1 lyžica masla
Ako na to:Zemiaky umyjeme a 25 - 30 minút varíme. Zlejeme, olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme, nakrájame a pridáme k zemiakom. Prelejeme horúcim vývarom. Pridáme ocot, 5 lyžíc oleja, osolíme a okoreníme, premiešame a necháme 30 minút odležať.
Reďkovky očistíme, nakrájame na osminky a pridáme do šalátu. Umytú petržlenovú vňať osušíme, nasekáme a šalát ňou posypeme. Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci, v strúhanke a nakoniec v mandliach. Celú zmes dobre na rybu pritlačíme, aby pri pečení držala.
Maslo rozpálime s 1 lyžicou oleja a filé po oboch stranách 4 minúty dozlata opečieme.