Kysnuté buchty plnené lekvárom
600 g polohrubej múky, 4 žĺtky, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 120 g masla, citrónová kôra, soľ, mlieko podľa potreby, tuk na vymastenie plechu, práškový a vanilkový cukor na posypanie, lekvár, , Kvások:, 30 g droždia, 20 g cukru, 1 dl mlieka
Ako na to:Z droždia, cukru a mlieka pripravte kvások, ten nechajte vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejte, pridajte žĺtky, vajce, cukor, roztopené maslo, postrúhanú citrónovú kôru z dobre umytého citróna, soľ, vykysnutý kvások a mlieko. Vymieste hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske, pokrájajte na štvorce a na každý štvorec dajte lyžičku lekváru. Okraje štvorcov spojte a vytvarujte buchty, ktoré poukladajte na vymastený plech tesne vedľa seba a boky každej buchty potrite maslom, aby sa nezlepili. Nechajte znova vykysnúť.