Kysnutý koláč z bryndze
300 g polohrubej múky, 10 g droždia, 50 g tuku, 1 vaječný žĺtok, 2 dl mlieka, 30 g masla, cukor, soľ, , Plnka:, 200 g bryndza, 120 g varených zemiakov, 1 vajce, 4 PL kyslej smotany, 1 PL krupica, pažítka, soľ, 300 g polohrubej múky, 10 g droždia, 50 g tuku, 1 vaječný žĺtok, 2 dl mlieka, 30 g masla, cukor, soľ, , Plnka:, 200 g bryndza, 120 g varených zemiakov, 1 vajce, 4 PL kyslej smotany, 1 PL krupica, pažítka, soľ
Ako na to:Do teplej múky pridajte soľ, vykysnutý kvások (mlieko, cukor, droždie), žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujte a nechajte na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto rozdeľte na polovičky, vytvorte gule, ktoré rozvaľkajte na tenko a dajte na dobre vymastený plech. Na cesto rozotrite plnku, kraje potrite rozpusteným maslom a nakysnuté koláče do ružova upečte.