Plnené tyčinky z lístkového cesta
½ kg lístkového cesta, 30 g masla, 60 g cibule, ¼ kg mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 20 g posekanej kôprovej vňate, 1 žĺtok, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko na pomúčenej doske a vykrajujte širšie obdĺžniky, ktoré naplňte plnkou.
Plnka: Na rozpustenom masle opražte do sklovita nadrobno posekanú cibuľu. Pridajte zomleté mäso, opražte a doduste na slabom plameni asi 15 min. Mäsovú zmes nechajte trochu vychladnúť a potom do nej primiešajte posekané na tvrdo uvarené vajce, posekanú kôprovú vňať, soľ, korenie, dobre premiešajte.
Okraje tyčiniek pritlačte a po povrchu potrite rozšľahaným vajcom. Upečte vo vopred vyhriatej rúre do zlatista.