Orechové rožky z lístkového cesta
1 lístkové cesto (500 g), Plnka:, 200 g vlašských orechov, 100 g detských piškót, 50 g hrozienok, 100 ml mlieka, 1 PL rumu, 1 vajce, 80 g práškového cukru
Ako na to:Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a nakrájame na 12 štvorcov.
Plnka: Orechy a piškóty pomeľte, k nim pridajte umyté a posekané hrozienka a zalejte teplým mliekom. Potom pridajte práškový cukor a rum, dôkladne premiešajte.
Orechovú plnku rozdeľte na pokrájané štvorce. Každý zviňte do tvaru rožka a uložte na studenou vodou opláchnutý plech. Povrch rožtekov potrite rozšľahaným vajcom a upečte do zlatista. Vychladnuté rožky posypte práškovým cukrom.