Rizoto
cibuľa, olej, kuracie mäso, ryža, mrazená zelenina (mrkva, hrášok, kukurica), soľ, kari môže byť aj nemusí, Podravka, na posypanie syr a kečup
Ako na to:Na veľkej panvici, v ktorej môžeme aj zapekať v rúre, si na oleji osmažíme ľahko cibuľku a kuracie mäso.
Pripravíme si ryžu - dávame tak 1 a pol hrnčeka, prepláchne ju a vsypeme do panvice. Ryžu necháme obaliť v oleji, ľahko ju orestujeme a nakoniec prisype ešte mrazenú zeleninu. Dochutíme soľou, Podravkou a možno aj kari. Všetko zalejeme vodou. Na 1 a pol hrnčeka ryže dáme asi 2 a pol hrnčeka vody, necháme dôjsť až k varu a šupneme do vyhriatej rúry približne na 25-30 min, podľa druhu ryže.
Hotové rizoto posypeme syrom a pridáme kečup.