Fašiangové šišky

Potrebujeme:

½ kg hladkej múky, 3 žĺtky, 30 g droždia, 60 g cukru, olej na vysmážanie, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, cukor, rum, mlieko, soľ

Ako na to:

Do trochy vlažného mlieka dajte múku, hrsť cukru, droždie a nechajte vykysnúť. Do misky si pripravte múku, trochu soli, hrsť cukru, žĺtky, zalejte kváskom, pridajte trochu rumu a vypracujte cesto. Ak treba, pridajte vlažné mlieko, aby ste dosiahli vláčne cesto. Potom ho dajte vykysnúť. Rozdeľte ho na 2 bochníky, rozvaľkajte, vykrajujte pampúšiky alebo iný tvar a opäť dajte vykysnúť. Rozpáľte olej a opražte ich z oboch strán dozlatista. Vyberte z oleja, dajte odkvapkať a obaľujte v práškovom cukre, do ktorého ste pridali vanilkový cukor.

TIP: Pampúšiky môžete naplniť aj lekvárom, s marhuľovým alebo malinovým sú vynikajúce.

02.04.2007

Podobné recepty