Hovädzie s knedlíčkami v pomalom hrnci
500 g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky, 3 PL múky, 2 cibule nakrájané na kocky, 300 ml piva, 2 KL horčice, 1 KL hnedého cukru, soľ, korenie
Knedlíčky: 85 g samokysnúcej múky, 25 g masla, 1 KL sušených byliniek podľa chuti, 50 ml mlieka, štipka soli, štipka čierneho korenia
Do plastikového vrecka dajte múku, mäso a pretrepte tak, aby sa mäso obalilo. Mäso spolu s cibuľou dajte do pomalého hrnca. Zmiešajte ostatné ingrediencie dokopy a nalejte na mäso v hrnci. Varte zakryté na LOW 8-10 hodín, alebo na HIGH asi polovicu tejto doby.
Medzitým si pripravte knedličky. Zmiešajte všetky ingrediencie dokopy (možno budete potrebovať viac mlieka, záleží na múke) a z cesta vytvorte 4-6 okrúhlych knedlíkov. Asi 40 minút pred koncom varenia vložte knedličky do hrnca. Prepnite na HIGH a varte ešte 30-40 minút.