Slané šišky
250 g v šupke uvarených zemiakov, 300 g polohrubej múky, 200 g údenej šunky, 30 g masla, 20 g droždia, 3 PL vlažného mlieka, 1 ČL práškového cukru, 2 žĺtky, olej
Ako na to:Z mlieka, cukru a droždia pripravte kvások. Zemiaky ošúpte, prelisujte, osoľte a ešte vlažné premiešajte s múkou. Maslo a žĺtky vymiešajte do peny, pridajte nakysnutý kvások, premiešajte a pridajte zemiaky s múkou. Vypracujte tuhšie cesto a nechajte ho kysnúť. Nakysnuté cesto rozdeľte na polovice a rozvaľkajte na 0,7 cm hrubé pláty. Formičkou z nich vykrojte párny počet koliesok. Na spodné koliesko uložte trochu posekanej šunky a prikryte vrchným kolieskom. Okraje poriadne pritlačte a nechajte trochu podkysnúť. Potom vysmažte na oleji. Podávame s kefírom alebo zakysankou.