Falošná sviečková na smotane

Potrebujeme:

600 g zadného hovädzieho mäsa, 40 g slaniny, 40 g masla, 1 cibuľa, koreňová zelenina - 2 mrkvy, kúsok zeleru a petržlenu, 3/4 l vriacej vody, nové korenie, celé korenie, bobkový list, šťava z 1/2 citróna, 150 - 200 ml smotany, 70 g hladkej múky, 1 KL cukru, 1 KL citrónovej šťavy alebo octu

Ako na to:

V hrnci rozpustíme na masle nakrájanú slaninu a jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Mäso osolíme a zo všetkých strán ľahko opečieme - necháme zatiahnuť.
Vložíme do tlakového hrnca, podlejeme vriacou vodou a pridáme korenie. Hrniec uzavrieme, až začne syčať poistka, znížime príkon energie na minimum a pokrm dusíme asi 1 hodinu. Po čiastočnom vychladnutí a vypustení pary mäkké mäso vyberieme.
Obsah hrnca prepasírujeme cez sito, alebo vyberieme korenie a rozmixujeme. V smotane rozšľaháme hladkú múku, opatrne vmiešame do omáčky, podľa potreby zriedime vodou alebo mliekom a dochutíme cukrom, citrónovou šťavou alebo octom.

Príloha: knedle, brusnicový kompót a plátky citróna

15.10.2011

Podobné recepty