Veľkonočný baranček
200 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 žĺtky, 50 g práškového cukru, 2 PL vody, 2 bielky, 1/2 vanilkového cukru, 1/2 balíčka hrozienok, tuk a strúhanka na prípravu formy
Ako na to:Múku preosejte a premiešajte s práškom do pečiva. Žĺtka s cukrom vymiešajte do penista, pridajte vodu, múku, hrozienka a sneh z bielok vyšľahaných s vanilkovým cukrom.
Formu na pečenie barančeka nahrubo vymastite tukom. Strúhanku preosejte a posypte ňou celú plochu formy. Cesto vylejte do formy (nesmie byť doplna) a dajte piecť do vyhriatej rúry. Potom barančeka vyklopte, posypte ho práškovým cukrom a z hrozienok urobte oči.