Bomba Malakof
1 I mlieka, 80 g cukru, 2 vanilkové pudingy, 100 g guľatých piškót, 1 vanilkový cukor, ¼ l smotany na šľahanie, 2-3 PL rumu, 3 ČL mletej kávy, 1 chemicky neošetrený pomaranč, niekoľko lístkov medovky
Ako na to:Uvarte ¼ l silnej kávy, nechajte vychladnúť a pridajte rum. Časť studeného mlieka odlejte do hrnčeka, rozmiešajte v ňom pudingový prášok, cukor a vanilkový cukor. Zvyšné mlieko priveďte do varu a pridajte rozmiešaný puding. Za stáleho miešania povarte do zhustnutia.
Na dno predhriatej sklenenej misy rozložte piškóty, pokvapkajte rumovou kávou a zalejte časťou teplého pudingu. Takto pokračujte do spotrebou pudingu, poslednou vrstvou sú piškóty. Misu uložte najmenej na 12 hod. do chladničky.
Smotanu ušľahajte. Pomaranč umyte, olúpte a nakrájajte na dieliky alebo kolieska. Kôru ozdobne nakrájajte či posekajte nadrobno. Pred podávaním bombu vyklopte na misu, ozdobte šľahačkou, pomarančom, kôrou a medovkou.