Slané rožteky s mäsovou plnkou

Potrebujeme:

1 balíček lístkového cesta, 2 vajcia, múku na dosku, , ¼ kg mletého mäsa, soľ, korenie, , 1 strúčik cesnaku, 1, 5 PL solamylu, tuk na plech, , červená mletá paprika na posypanie, petržlenová vňať na ozdobenie

Ako na to:

Mleté mäso premiešajte s 1 vajcom, prelisovaným cesnakom, prisypte solamyl, ochuťte soľou a korením. Všetko dobre prepracujte a rozdeľte na 12 dielov, z ktorých spravte valčeky. Z lístkového cesta vyvaľkajte na pomúčenej doske plát asi 20 x 30 cm (asi 0,4 cm hrubý). Nakrájajte ho na 6 štvorcov, ktoré šikmo prepoľte na trojuholníky.
Zvyšné vajce rozšľahajte. K dlhšej strane trojuholníka položte vždy valček mäsa a zaviňte. Rožteky dajte na vymastený plech, potrite vajcom a v predhriatej rúre pri strednej teplote pečte 15 min. - po 10 min. ich posypte mletou paprikou. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.

06.07.2006

Podobné recepty