Jablkový dezert s brusnicami
1, 25 kg kyslejších jabĺk, 1 citrón, 1 tyčinku škorice, ½ balíčka (asi 20 g) vanilkového pudingu, 100 g cukru, 150 g piškót, 2 poháre (po 370 ml) brusníc, ½ l smotany na šľahanie
Ako na to:Jablka olúpte, odstráňte jadrovníky a dužinu nakrájajte na plátky. Citrón natenko olúpete, kôru odložte a šťavu vytlačte. Jablka, 250 ml vody, škoricu, cukor, citrónovú šťavu aj kôru asi 5 poduste. Pudingový prášok rozmiešajte v čo najmenšom množstve vody, primiešajte ho do kompótu a krátko povarte. Škoricu a citrónovú kôru vyberte a kompót nechajte vychladnúť.
Piškóty rozdrvte valčekom, Brusnice nechajte odkvapkať. Smotanu vyšľahajte dotuha a vmiešajte do nej jablkový kompót. Na dno veľkej misy vložte piškótové odrobinky a ne rozložte brusnice, ktoré prekryte jablkovou šľahačkou. Až do podávania uložte na chladné miesto.