Broskyňové taštičky s krémom
- 5 kúskov, 1 balenie mrazeného lístkového cesta (300 g), ½ balíčka pudingového prášku s mandľovou príchuťou, 200 ml mlieka, 3 PL amaretta (mandľový likér), 1 PL cukru, 1 konzervu polených broskýň (425 ml), 1 vajce, 1 ČL smotany, 50 g netučného tvarohu, 5 maslových sušienok, 25 g mandľových lupienkov, 3 PL hrubého cukru
Ako na to:Jednotlivé plátky lístkového cesta nechajte rozmraziť. Pudingový prášok, 3 PL mlieka, mandľový likér a cukor vymiešajte nahladko. Zvyšné mlieko priveďte do varu, pridajte do neho pudingovú zmes a krátko povarte. Nechajte vychladnúť. Broskyne nechajte okvapkať. Žĺtok rozšľahajte so smotanou. Do pudingu zašľahajte tvaroh.
Z jednotlivých plátkov cesta vyvaľkajte obdĺžniky (12 x 24 cm). Na každý kúsok dajte 1 PL pudingu, polovicu broskyne a maslovú sušienku. Okraje cesta potrite bielkom. Cesto preklopte a okraje dobre pritlačte vidličkou.
Taštičky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a potrite rozšľahaným žĺtkom. Posypte mandľami a hrubým cukrom. V teplej rúre pečte asi 20 min.