Čerešňové koláčiky
75 ml mlieka, 50 g cukru, 10 g droždia, 250 g polohrubej múky, štipka soli, 20 g masla, 1 balenie (300 g) mrazeného lístkového cesta (6 plátkov 10 x 20 cm), 1 pohár čerešňového kompótu (720 ml), 100 marcipánovej hmoty, 2 PL mandľového likéru, 100 g mascarpone, 2 žĺtky, 1 PL pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 200 g marhuľového lekváru, 20 g mandľových lupienkov, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Mlieko ohrejte a rozpustite v ňom cukor a droždie. Do misy nasypte múku, doprostred spravte jamku, vlejte drožďovú zmes a zmiešajte s trochou múky. Prikryte a na teplom mieste nechajte 5 min. vzísť. Maslo nakrájajte, pridajte k múke, osoľte a vypracujte hladké cesto. Prikryté utierkou nechajte kysnúť asi 15 min.
Čerešne vykopte na sitko a dajte odkvapkať. Lístkové cesto nechajte rozmraziť. Na pomúčenej doske vyvaľkajte z kysnutého cesta obdĺžnik (35 x 20 cm). Na okraj kysnutého cesta položte plátok lístkového cesta a zaviňte. Položte ďalší plátok lístkového cesta a znovu zaviňte. Asi na 10 min. uložte do chladničky. Celý postup ešte 2-krátyzopakujte. Nakoniec cesto vyvaľkajte na štvorec s rozmermi asi 40 x 40 cm a neprikryté uložte na 15 min. do chladu.
Marcipán premieste s likérom a vyšľahajte s mascarpone, 1 žĺtkom a pudingovým práškom. Cesto rozkrájajte na 16 štvorcov. Okraje prehnite dovnútra a doprostred dajte 1 PL krému a čerešne.
Zvyšný žĺtok rozšľahajte s 1 PL vody a koláčiky ním potrite. Pečte v stredne teplej rúre asi 25 min. Mandľové lupienky orestujte. Rozohrejte lekvár, teplé koláčiky ním potrite a posypte mandľami. Nakoniec poprášte práškovým cukrom.